Thursday, April 06, 2006

Anna Sjödin åtalas

Allt tyder på att SSUs Anna Sjödin kommer åtalas för krogbråket på Crazy Horse. Åtalet i sig är visserligen intressant men pr-mässigt är det en sensation för Sjödin. Från att ha varit en tantig högersosse med obegripligt bygdemål lutad mot ett otacksamt politiskt budskap syns hon numer blåslagen i riksmedia. En ordentlig tilltufsat tjej visar sig ihop med en manlig dörrvakt utan en skråma. Inte ett hårstrå är krökt på dörrvaktens kropp vilket gör att sympatierna villkorslöst står till Sjödins förfogande.

Bortsett från det visuella faktum att hon är uppenbart oskyldig är det troligen en efterlängtad dispyt som äntligen uppmärksammas. Att dessa testosteronberg till misslyckade poliser oavlåtligt använder sig av övervåld är allmänt vedertaget. Därför framstår det som än mer provocerande att åtalet mot krogvakten läggs ner. Blir Sjödin fälld kommer det att vara ytterligare ett bevis på att det alltid är dom med uniform och batong som vinner.

Tidningsjournalisterna kan inte i samband med nyheten låta blir att nämna att hon just nu befinner sig i ”kravallernas” Paris för att förstärka intrycket av Sjödin som en ursinnig politisk vilde. Det är förstås ett lyckokast för en trött SSU-ordförande som annars brukar sakna all progressivitet och banbrytande politiskt budskap. Det som händer är naturligtvis att hennes förankring bland vanligt folk ytterligare armeras. Anna Sjödin är inte längre en byråkratisk pamp eller gammal sossekarriärist. Hon skulle just nu kunna vara nere och ta en öl på din kvarterskrog. För låt oss aldrig glömma: krogslagsmål är oerhört folkligt.

7 Comments:

Blogger Anna Herdy said...

"krogslagsmål är otroligt folkligt" Word! Jag tänkte gå dit på studiebesök.. ska du med nästa gång?

8:38 AM  
Anonymous Anonymous said...

"testosteronberg till misslyckade poliser"

Kan du utveckla detta? Killen det handlar om kan väl knappast klassas som testosteronberg? Dessutom har han väl inte heller försökt bli polis? Läkare ska det väl stå? "misslyckad läkare" menar du kanske?
/Daniel

12:21 PM  
Blogger Nostalgi said...

jag pratar om det generella mönstret. De är frustrerade, önskar de hade större befogenheter och oftast väldigt otrevliga.

1:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ja, men i detta fall gäller kanske inte det gewnerella mönstret...en kille som är läkare kanske inte har någon större önskan att vara polis. Att bedöma enskilda fall med generella mönster skapar ju en del problem. Anna Sjödin hade ju inga vittnen som kunde stödja hennes version. Däremot fanns det flera som kunde stödja vaktens och inte bara andra vakter, men sån fakta är kanske helt oväsentliga...hädanefter kan alla brott lösas av vad Nooshi anser om dom..tänk vilka effektiva rättegångar..skit i vittnesmål o annat tjafs...kör på generella mönster..rättsäkerhet när det är som bäst!!

2:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Som föregående sa. Spännande att du bedömmer enskilda fall med generella mönster. Mönster som för många i detta specifika fall verkar helt obefogade. Hur tänkte du då? Varför tar du upp detta fall alls i så fall?

Bara för att få några klatshiga kommentarer?

För att fortsätta fråga hur du menar undrar jag hur du kan säga att det visuella faktumet kan göra henne oskyldig???

Hur kan något bevisas om att vakterna alltid vinner om Anna blir fälld? Vet du nåt som vi andra inte vet?

10:42 AM  
Anonymous Anonymous said...

Bra blogg! Vettiga åsikter! Du hamnar direkt i min favoritlista.

Språkligt bara: det heter inte att "låta blir". Det heter att låta bli. Utan r på slutet. /Erik

2:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Oberoende vittnen stödjer Sjödin. De beskriver vakten som obehagligt aggressiv precis som Sjödin. Hans språkbruk med hora och fitta beskrivs av ett nyktert vittne (oberoende). Inte helt otroligt att det gick till som hon säger.

//Nils

8:07 AM  

Post a Comment

<< Home