Wednesday, June 07, 2006

Högern kommenterar extremhögern

Aftonbladet och Lunarstorms lekstugesatsning Ungt Val har skapat massmedialt välbehag.

Maud olofsson, partiledare, (c) kommenterar Sverigedemokraternas framgångar i Ungt Val med : "Det är ett underbetyg åt vuxenvärlden och skolan" och briljerar därmed med en knivskarp analysförmåga. Det är förstås vuxna och mogna centerpartister som ska gaska upp ungdomar genom rättslöshet på arbetsmarknaden och kadaverdisciplin a la 50-talet i skolan. Då kommer ungdomar att sluta rösta på SD. Att sedan Leijonborg himself ser det som "en varningsklocka" kan inte uppfattas som annat än hyckleri när man själv inte gör annat än fiskar i grumligt vatten mest hela tiden.

Tyvärr är det ända relevanta att betona i sammanhanget att det virtuella jättejippot Ungt Val saknar förankring och ger en skev verklighetsbild. Utan skoldebatter och en ärlig ambition att engagera och tydliggöra skillnaderna mellan höger och vänster blir tyvärr hela satsningen mer fel än rätt. Eftersom extremhögern gör som de alltid har gjort- mobiliserar kring sånt som kan ge massmedial uppmärksamhet blir siffrorna vilseledande. Liknande opinionsundersökningar visar på helt andra resultat vilket intygar att undersökningen inte är tillförlitlig.

Det har sagts förr. Men det bör sägas igen. Sverige behöver en tydlig vänsterpolitik.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

borgergligheten säger att de aldrig skulle kunna sammarbeta med SD om de kom in i riksdagen. Tyvärr kan man ju ändå konstatera att SD skulle stödja en borgergligregering, vad högern än försöker säga om "den politiska cirkeln" (extrem vänster och extrem höger står varandra nära och bla bla bla), och vad än SD försöker säga om att de är ett nationalistiskt mittenparti, så har SD en politik som förutom att vara rasistisk och antifeministisk är en högerpolitik. Bra skrivet, Nooshi!

3:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

best regards, nice info »

12:15 AM  

Post a Comment

<< Home