Monday, April 10, 2006

Varför inte sälja sin kropp?

Moderata ungdomsförbundet vill skapa jobb åt ungdomar genom att skrota arbetsrätt och trygghet i arbetslivet. Det som ingått i detta koncept är att återinföra 1800-talets mycket lågkvalificerade jobb på arbetsmarknaden. Detta för att moderniseringen ska hållas borta från Sverige och för att en välfärdsstat ska ha minimala förutsättningar. För ett jobb är förstås bättre än inget - då får man räkna med att ”lite” sämre arbeten för att så att säga få en ”fot in på arbetsmarknaden”.

Nu har Muf i Växjö lagt ett förslag på vad dessa arbeten skulle kunna bestå i. Ordvalet har tydligen varit ”gammal hederlig prostitution” för att åter legalisera prostitution och återinföra respekten för sexköpare. Det är förstås strålande och hänger fint ihop med högerns övriga politik. För i vilka sektorer ska småföretagen utvecklas? Det är förstås bordeller man tänker sig. Människohandeln har faktiskt underskattad potential. Man kanske skulle ta och öppna upp ett horhus så att man får lite skattelättnader…?

Tack Muf! Äntligen lite ”nytänkande” i sysselsättningspolitiken.

Min fråga: Eftersom man inte hursomhelst får tacka nej till arbeten som erbjuds en arbetslös - innebär detta att våldtäkt legaliseras?

12 Comments:

Anonymous Anonymous said...

mmm per definition ja

2:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

När du beskriver lågkvalificerade jobb för att hålla moderniseringen borta från Sverige, jobb som är lite sämre för att få in en fot på arbetsmarknaden. Det måste väl vara plusjobben du beskriver? För de får ju inte vara riktiga jobb, eller jobb som man har utbildning för. Så de lär ju inte ge några meriter. De ger ju inte heller nån chans till fast anställning, a-kassa eller pensionspoäng. Eller missförstod jag dig?

Sen undrar jag över de där 200 000 jobben inom offentlig sektor som v vill skapa. Det är väl en del problem med det, förutom finansieringen. Går det en massa förskollärare, sjukvårdsbiträden och sjuksköterskor arbetslösa? För det är väl utbildad personal vi vill ska ta hand om våra barn, sjuka och åldringar?

Sen det där om prostitution. Om man bortser från växjö-muffarnas prat om ”gammal hederlig prostitution” så är ju argumentet mot kriminalisering för att det gör det svårare att nå kvinnorna och hjälpa dem faktiskt nåt man inte bara kan avfärda.
Och att ständigt tjata om ”kan man då tacka nej till jobb som hora” är ju ganska larvigt. Det är som att säga att om man legaliserade boxningen så skulle man kunna tvingas att bli boxare.
Majsan

4:43 PM  
Blogger Nostalgi said...

Under det senaste decenniet har 250 000 arbetstillfället försvunnit från den offentliga sektorn samtidigt som arbetsbelastningen ökat markant. färre personer ska göra samma arbete (mer i vissa fall). Vad v gör är i princip bara att återanställa de som försvunnit enkelt. personligen skulle jag vilja anställa betydligt fler i längden. I off. sekt. ingår dessutom även att bygga bostäder, vägar etc etc där ett ganska brett spektra av yrken ingår.

Finansiering är inget problem. Sverige är rikare än någonsin. det kostar samhället mer att låta dem gå arbetslösa.

Förstår inte jämförelsen med boxning. Idrott är en fritidsysselsättning. Att hora ska enligt högern betraktas som ett yrke. För övrigt är det legalt att boxas. Har har gjort det flera gånger själv faktiskt.

9:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hur ska vi hitta utbildad personal till dessa 200 000 nya jobben? Återanställa säger du. Efter vad jag vet så är det arbetslösheten bland ungdomar, invandrare och människor med dålig utbildning som är problemet. Inte arbetslösa byggnadsarbetare eller sjuksköterskor.
Om Sverige är rikare än nånsin, så beror det på det privata näringslivet, så det vore nog bättre att ytterligare underlätta för privata arbetsgivare att anställa om vi vill främja landets ekonomi.

Du förstod nog vad jag menade med jämförelsen med boxning. Jag glömde bara skriva proffs-boxning.
Och vad jag vet så skrev jag inget om att prostitution är ett jobb. Även om det naturligtvis kan vara det, precis som proffsboxning.
Majsan

10:57 AM  
Blogger Nostalgi said...

Bara för att man är invandrare el ungdom innebär det inte att man inte har någon utbildning. vi kunde sparka 250 000 inom off. sekt. förstår inte varför det skulle vara svårt att återanställa dessa. Visst är omskolning och matchning oxå helt okej. Låt oss satsa pengar och börja rekrytera så får vi se.

Det förbättrar inte vår situation att näringslivet får ännu större aktieutdelningar. Det är naturligtvis skatten som ska höjas för att landets resurser ska komma alla till del och inte bara ett fåtal.

jämförelsen med vilken annan aktivitet som helst är vidrig. Det finns inte särskilt många lyckliga horor. Hade det funnits hade det inte varit särskilt lönsamt. Legala bordeller gör att de illegala fullkomligen exploderar. Även människohandeln. Det är en direkt kvinnofientlig utveckling som normaliserar ett beteende som innebär att man köper en kvinnas kropp. Det sätter även sina spår i det överiga samhället. om det inte är ett yrke vad är det då? I de länder där det är legaliserat fungerar det just så- a-kassan kan dras in om man vägrar "ta jobbet"

11:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nostalgi skrev: I de länder där det är legaliserat fungerar det just så- a-kassan kan dras in om man vägrar "ta jobbet"

Hur länge ska den här mytbildningen fortgå? Det finns inget land där kvinnor förlorar arbetslöshetsunderstöd för att de tackar nej till horjobb!
Det är ju absurt. Den lögnen blir inte sannare bara för att den upprepas.

Du skriver också: Bara för att man är invandrare el ungdom innebär det inte att man inte har någon utbildning
Har jag påstått det? Jag skrev att arbetslösheten är större i de grupperna. Det har många orsaker. Utbildning är bara en av dem. Diskriminiering är en annan. Men den största boven är den rigida arbetsmarknaden.

Och så har vi de hemska företagen som bara vill skapa vinster för aktieägarna. Det är ju inte så hemskt med aktieutdelningar faktiskt, eftersom en stor del av Sveriges befolkning faktiskt äger aktier i nån form.
Dessutom har vi redan ett skatteuttag på 65 % och du tror att om staten tar ännu mer så skulle välståndet öka?
Världens hårdats beskattade låginkomsttagare ska beskattas ännu hårdare?
Nej, visst jag glömde. Det är ju de rika som ska fixa det. Tyvärr, även om de beskattades till 100 % skulle det inte räcka.
Hela den svenska modellen bygger på att alla betalar en sjuhelsikes massa skatt och sen portionerar staten ut pengarna till samma människor.
Majsan

12:31 PM  
Blogger Nostalgi said...

1. exempel på indragen erästtning finns att hämta från Holland och Tyskland.
2. Du sa att utbildad personal är svår att hitta eftersom de arbetslösa är unga och invandrare. Du har äcklig människosyn.
Den grupp med osäkrast anställningsform är oxå arbetslös i högre utsträckning. Ex. ungdomar
3. Vi ska ha ett progressivt skatteuttag. De rika ska betala mer för att den ska fungera utjämnande. Självklart är det snuskigt att vi beräknar en aktieutdelning på 170 miljarder för 2006 samtidigt som folk går på knäna på sina arbetsplatser. Beskatta de rika och skapa riktiga jobb (alltså inga horjobb tack!).

12:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

"Dessutom har vi redan ett skatteuttag på 65 %"

Nej, men kring 50 %. Om man inte ärknar med påhittade siffror, vilket verkar vara högerns nya hobby.

12:45 PM  
Anonymous Anonymous said...

Nostalgi 1: Det är en vandringssägen. Alltså den är inte sant!
Din punkt 2 vet jag inte ens hur jag ska bemöta. Vad är det du svarar på? Vad läser du in mellan raderna? Jag skrev: "...att arbetslösheten är större i de grupperna. Det har många orsaker. Utbildning är bara en av dem. Diskriminiering är en annan. Men den största boven är den rigida arbetsmarknaden."
På vilket vis är det en yttring av en "äcklig människosyn"?
Jag vill inte komma med personangrepp, men det verkar som om du har svårt att läsa vad jag faktiskt skriver.
Punkt 3. Vi har progressiv beskattning redan. Det jag påpekade är att även om vi konfiskerade alla pengar från "de rika" så skulle det inte räcka till att ens finansiera statsutgifterna på nuvarande nivå, än mindre då om utgifterna ska expandera. Vi med låg- och medelinkomster betalar till varandra och oss själva.
Och i förhållande till sin inkomst betalar de med lägst inkomst allra mest.
Majsan

1:42 PM  
Blogger Nostalgi said...

1. För att stilla ditt prostitutionsvurmande rekommenderar jag vänsterpartisten eva-britt svenssons texter.
2. läs dina tidigare inlägg så förstår du nog.
3. här ska inget konfiskeras. Att betala skatt är en helt annan sak. Även ett litet barn kan räkna ut att om vi är rikare än någonsin så är det oxå möjligt för välfärdssektorn att expandera. Det omvända är oxå resursslöseri t.ex. att låta elever gå i en skola med för få lärare, att låta människor gå arbetslösa, att tvinga människor att tacka nej till jobb eller studieplats pga att det inte finns bostäder osv osv. Det är en investering.

2:47 PM  
Anonymous Anonymous said...

Jag har aldrig varit med om maken! Kan du inte hålla dig till saken? Om jag säger att det är en vandringssägen att kvinnor tvingas till prostitution för att behålla sin a-kassa så är det just det jag säger. Inget annat!
Det du ägnar dig åt är den vanliga "halmgubbe"-retoriken. D.v.s anklaga motdebattören för nåt den inte sagt.

Jag väntar fortfarande på svar vad det är för "äcklig människosyn" att konstatera att arbetslösheten är större bland ungdomar och invandrare?
Majsan

4:06 PM  
Blogger Jenny Grannas said...

Det är skrämande att sexköpslagen ska behöva försvaras! Det är en av de största feministiska landvinningarna som gjorts i detta land. MAN LÄGGER SKULDEN DÄR DEN HÖR HEMMA. Anonymous är alltså Majsan.. var det inte hon som skrev en massa sjuka grejer i Toras blogg angående abort? Världens kvinnor måste vara så lyckliga så, vare sig de säljer sina kroppar eller tvingas föda en massa ungar. Vad ska vi med frihet till då, egentligen? Herregud...

6:14 AM  

Post a Comment

<< Home