Sunday, November 19, 2006

Tove Liljehom misshandlad av israelisk bosättare

Ung Vänsters Tove Liljeholm blev i lördags misshandlad av en israelisk bosättare när hon skulle följa palestinska skolbarn tillbaka hem. Ett hundratal bosättare gick emot dom med aggressiv framtoning och slagord som “Vi dödade Jesus, vi ska döda er också”. En av bosättarna krossade en flaska i hennes ansikte. Hon fick föras till sjukhus kraftigt nerblodad och med en käkfraktur. Så här skriver ISM om vad som hände strax efter händelsen:

“The
settlers, however, were allowed to stay in the area and continued watching and
clapping as internationals tried to stop the flow of blood from the woman’s
face. Some settlers who were coming down the hill even tried to take photos of
themselves next to her bleeding face, giving the camera a “thumbs-up” sign.”


Ockupationens vardag är en förnedringsprocess regisserad av en israelisk stat i symbios med en högerextremistisk bosättarrörelse för att visualisera maktens arrogans. Fängslade i sina egna bostadsområden, isolerade från sina jordar och försörjningsmöjligheter, skjutna på vägen till skolan, borttinade i ambulansbilen i kön till vägspärren, applåderandes dödade på öppen gata bespottas och hånas ett helt folk till underkastelse.

Och sedan skyller dom på tekniska fel.

Glöm aldrig någonsin varför utländska volontärer, under betungande hot från bosättare, måste hålla palestinska barn i handen när de går hem från skolan.

Läs även Expressen .

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Utrolig å høre om bosetternes ekstremisme og hvordan fascisten Ehud Olmert bortforklarer det hele, og kritiserer FN.
Håper det går bra med Tove Liljehom.
Ellers takk for et interessant seminar med dere. Vi har mye å lære av Ung Vanster.

5:22 AM  
Blogger Manuel said...

Tja! Läget? Det var ett tag sen, om jag inte minns helt fel så var det på första maj 2004... Vad sysslar du med nuförtiden? Jag ser att du inte är en förrädare som jag, du håller på fortfarande och det är skitbra (när jag tar ut min examen lovar jag återgå till den revolutionära kampen, antingen här, eller i Uruguay, eller i Spanien, eller who the hell knows..) Hursomhelst, ville bara säga hej :) (kan du spanska fortfarande? isf kan du spana in min blog, om du inte har nåt vettigare att göra) Ha det bäst! /Manolo

2:28 AM  
Blogger Reza Javid said...

Hej Nooshi:) Det är Reza, SSU:are som vara på socialistiskt forum. Jag hoppas allt går som önskat:) Har helgens trötthet gått över?

Min blogg är: rezajavid.wordpress.com
kram

3:21 AM  

Post a Comment

<< Home